Translate

dissabte, 22 de desembre del 2012

EL/LA MALTRACTADOR/A


 PERFIL PSICOLOGIC DEL MALTRACTADOR



Els agresors acostumen a ser persones:

  - Molt dependents: L'agressor també serà una persona molt dependent a nivell emocional, el que el diferencia de la seva víctima serà el caràcter agressiu per mostrar aquesta dependència.

- Confiat i altiu: Apareixerà altiu, segur de si mateix, confiat amb la parella, segur del no abandonament, en contraposició amb la seva parella necessitarà la humiliació i la submissió de l'altre per estar content ja que així no perilla la seva situació de poder. Amb la qual cosa ambdues parts es compaginen molt bé.
   Cada un li dóna a l'altre el que necessita per cobrir la seva necessitat d'afecte, el problema és que es sobrepassen els límits i s'arriba al maltractament físic i psicològic.

-Sentiments contradictoris: Sovint tenen sentiments diferents cap a la parella, la necessiten i la volen però senten hostilitat cap a ella com a forma de canalitzar les seves mancances de temps enrere (infància, adolescència).
   Són afectes positius i negatius que ajuden a odiar la parella però a necessitar sempre al seu costat i amb ell.

- Gelos: Solen aparèixer la gelosia patològica sense fonament, també assetgen, humilien i controlen a la parella en tot el que fa com a forma de camuflar la seva necessitat de dependència i la seva baixa autoestima.

-Moltes mancances amagades: Tot està camuflat sota una cuirassa de fortalesa, però realment és una personalitat patològica amb moltes mancances i molt poca valoració sobre si mateix, sovint són incapaços de mostrar sentiments cap a la resta de les persones i aquest embotiment emocional els ajuda a actuar, unit moltes vegades a alcoholisme o drogoaddiccions.


 Per tots aquests motius, les ruptures amb un maltractador són tan complicades, poden suplicar i mostrar les seves debilitats o en l'altre extrem venjar-se de la parella, augmenta la seva obsessió gelosa i la necessitat de possessió, no accepten la idea que l'altra persona refaci seva vida i decideixen acabar amb ella. Aquest és el motiu de tantes morts al cap de l'any.
Realment el maltractador una personalitat patològica sense consciència del problema ja que sovint es veu reforçada per l'actitud de la seva companya, no volem dir amb això que la dona sigui culpable de l'actitud del marit, però sí que són propenses a triar aquest tipus de relacions complicades a causa de les seves debilitats i la seva curació ha d'anar encaminada a desmuntar els seus errors referents a la relació de parella, a reforçar la seva autoestima i agafar les rendes de les seves vides.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada