Translate

dimecres, 9 de gener del 2013

REACCIONS QUE TENEN LES VÍCTIMES

Algunes de les reaccions que tenen les víctimes quan són maltractades són les següents: 

 
1.  Por: Apareix una por a la ruptura i ha la solitud quan tot acaba, de manera que això els ajuda a mantenir la relació. D'altra banda, quan acaba es troben perdudes i per això de vegades tornen a perdonar a l'agressor o citar-se amb ell de tant en tant sota la idea que no tornarà a passar. Quan el lògic seria no voler tornar a veure'l mai més.
2. Sentiment de culpa:El maltractador acostuma  a fer crítiques, ressentiments, culpabilitats, etc ja que sap els punts febles de la victima (dependència emocional vers el maltractador). La víctima acaba per creure-ho tot i s'enfonsa en un pou sense sortida. Creu que el seu comportament, manera de ser, accions, etc, són causa del maltractament.És llavors quan la víctima creu que ha de canviar d'actitud per millorar la situació.
3.  Indefensió: Les dones es senten desemparades i no saben que fer davant l'actitud del maltractador. Es sent incapaç de defensar-se i no sap com resoldre la situació.
4.  Aïllament: La víctima s'aïlla de les persones que l'envoltaven, deixar d'anar amb les seves amigues, d'anar a veure la seva família... s'aïlla perquè el maltractador és molt gelós i possesiu i la vol "tota per ell" i si aquesta té altres relacions socials s'enfada i/o la maltracta.El maltractador inculca por perquè no pugui comunicar-se amb ningú.
5.  Dependència emocional: Les emocions de la dona poden dependre totalment del seu home, la seva felicitat només la troben amb ells. Per tan tenen la necessitat de tenir-lo al costat.A causa de la seva necessitat d'afecte i de valoració per part dels altres, es dediquen a deixar de banda les seves necessitats ia cobrir les de la seva parella, amb la finalitat de no ser abandonades i de ser estimades per sempre, es dediquen absolutament a la seva parella.  
6.  Baixa autoestima: Les dones maltractades acostumen a tenir una baixa autoestima no s'aprecien ni és valoren a elles mateixes. Tenen un concepte de si mateixes molt pobra, no desenvolupant les seves potencials en altres àrees, ja que com hem dit es queden aillades.
7.  Minimització: Acostumen a minimitzar els signes d'agressió que pateixen, pensen que s'ho han buscat o que han provocat a l'agressor. 
8.  Sentiments de protecció dels fills: Erroniament les dones no deixen al agressor ja que creuen que així protegeixen als seus fills perquè l'agressor sovint amenaça amb pendre-li o simplement pensen que no volen deixar als fills sense el seu pare. 
9.  “Esperances” de canvi: la victima acostuma a creure que l'agressor canviarà ja que aquest després de l'estallit de violència demana perdo, diu que no tornarà a passar i que canviarà, la víctima s'ho creu i roman al seu costat. 



   Si creus que pateixes maltractes i t'identifiques amb algun d'aquest punt cal que busquis ajuda i que acabis amb això ningú és mereix ser maltractat, totes les persones tenim dret a viure dignament i a mantenir la nostra integritat fisica i moral. 
     Hi ha molts recursos que et poden ajudar a sortir d'aquesta situació, no aguantis més acaba amb els maltractes

 

3 comentaris:

  1. És un tema molt interessant i molt actual, la violència de gènere és el pitjor que pot haver, ja que si ens parem a pensar tots som persones, amb diverses virtuts, però ens tenim que tractar per igual amb tothom i hem de ser tractats correctament.
    Actualment hi ha molts casos de violència de gènere. Existeixen maltractaments tan psicològics com físics, i les que acostumen a patir-los més són les dones. Cada vegada se detecta més el maltractament, però és la dona que ho vol amagar per por o pel que diran la resta de persones del seu voltant.

    ResponElimina
  2. Molt bona aportació de les reaccions. Sens dubte és un pas més per a que tothom es conscienci del que estan passant algunes persones i entre tots també ajudem a fer-les o fer-los tirar endavant.

    ResponElimina
  3. Estem d'acord amb el que dieu, i si cada vegada som més persones les quals estan informades i conscienciades del que esta passant avui en dia amb la violència de gènere, podrem aconseguir aturar d'una vegada aquest "crim".

    ResponElimina