Translate

divendres, 11 de gener del 2013

VÍDEO SOBRE EL CICLE DE LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE



Aquest video l'hem fet perquè creiem necessàri representar d'una manera "real" com és el cicle de la violència de gènere  i així aconseguir que puguis identificar amb més facilitat si estas patint maltractes o coneixes amb algú que pasa per aquesta situació.
En el video hi ha tres personatges: el maltractador, la víctima i un observador. 
En aquest, estan representades totes les fases del cicle, primerament podem observar la primera fase en que el maltractador s'enfada amb la víctima per coses mínimes i de poca importància i apareixen els primers insults i desprecis. Apareix l'observadora i com heu pogut observar el maltractador davant de persones externes es comporta d'una manera educada, l'observadora creu que el maltractador és molt bona persona.
En la segona fase trobem que el maltractador força a la víctima per tenir relacions sexuals, i la víctima al portar-li la contrària, el maltractador l'agredeix fisicament. En aquesta mateixa fase, observem que la víctima explica la situació en què es troba a l'observadora, en aquest cas la seva amiga, i és aquí on es decideix parar amb aquesta terrible situació de violència amb una denuncia. 
Seguidament, hi ha la tercera fase (lluna de mel), on el maltractador li demana perdó, i la recompensa amb un regal, la víctima el perdona i per tant no el denuncia en aquest cas però si l'hagués ficat és en aquesta fase quan la treu. I és evident, que tot aquest cicle, si no s'atura, es tornarà a repetir una i una altra vegada.

Representant això, volem que no s'arribi a la tercera fase, què quan es decideixi posar una denuncia, que aquesta decisió tiri endavant.

Cal tenir en compte que en aquest vídeo es representa un tipus de maltracte primerament psicològic i després físic però que els tipus de maltractament poden ser diversos. Per tal de fer més entenedores les fases les hem fet seguides però aquestes no tenen perquè anar seguint aquest cicle en aquest ordre per exemple es pot pasar de la fase d'exploció(segona) a la de la lluna de mel(tercera) i llavors un altre cop a la d'exploció. 



ATURA-HO ABANS DE QUE SIGUI MASSA TARD!

3 comentaris:

  1. Un vídeo molt currat!! El que més m'ha agradat és l'explicació que feu després deixant clars molts punts sobre la violència de gènere! ;)

    ResponElimina
  2. Un vídeo muy trabajado, con un gran fondo y una explicación muy buena. ademas como ya he dicho en blogs similares al vuestro, este es un tema muy bueno en el que hay que seguir indagando y con el que hay que seguir trabajando para llegar a una realidad mejor.
    muy bueno! :)

    ResponElimina
  3. Gràcies:) Gloria el nostre objectiu era aquests que quedes clar, i si ho aconseguim encara que sigui en poques persones ja ens sentim realitzats!

    Si Gema fa falta indagar per desgracia . Entre tots podem lluitar i treballar per a que la societat millori cap a una societat amb principis d'igualtat de drets i d'oportunitats i on la violència no entri dins del diccionari de les persones per que aquesta quedarà en rere i front el diàleg. Diuen que d’il•lusions també se viu, però esperem que aquesta il•lusió i aquest desig és compleixin d'una vegada!!!

    ResponElimina