Translate

dimecres, 9 de gener del 2013

LEGISLACIÓ PARCIAL

Hi han alguns investigadors que consideren que la violència contra l'home és un problema social seriós, perquè encara que s'hauria prestat més atenció a la violència que s'exerceix contra les dones, seria possible argumentar que la violència contra els homes en diversos contextos és un problema social substancial digne d'atenció.
No s'observa la inclusió d'aquest fenòmen com a violència de gènere dins dels ordenaments jurídics d'Espanya, encara que alguns països han adoptat legislacions neutrals per tal de fer-les aplicables de manera equivalent.



A Espanya, les normatives que segueixen la via d’aquests tipus de violència de gènere, contemplen que per llei orgànica 1/2004 es regula a Espanya les mesures de protecció integral contra la violència de gènere. La llei conceptua la violència de gènere com un tipus de violència contra la dona comesa per l'home. Es distingeix de la violència domèstica que es castiga el Codi Penal, segons la reforma aprovada per Llei Orgànica 11/2003, que considera violència domèstica, en els articles 173,153 i concordants del Codi Penal, la violència comesa contra qui sigui o hagi estat el seu cònjuge o hi estigui o hagi estat lligada a ell per una anàloga relació d'afectivitat fins i tot sense convivència.
La interpretació de les lleis va ser objecte del plantejament de la qüestió d'inconstitucionalitat, que va ser desestimat pel Tribunal Constitucional. El 2009, la diputada Rosa Díez va demanar l'obertura de centres similars a les cases d'acollida, al·legant la desigualtat creada per la llei.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada